3rd meeting of the „Controller Club“ members was held in Thursday, Juni 14th 2012. at 13:30 in Matis Absolut Lounge at Stjepan Radić Square 3 in Zagreb.

For this meeting for the „Controller Club“ members was prepared a very interesting and useful content presentations by renowned experts in business practices.

 

During the event was presented the membership Business effectiveness in International Group of Controlling: 

 

 

as well as the Education catalog Business effectiveness:

 

 
 

SPEAKERS:

Mladen Meter
 

Dr. sc. Mladen Meter je konzultant i direktor tvrtke Poslovna učinkovitost d.o.o. za poslovno savjetovanje. Posjeduje višegodišnje iskustvo na rukovodećim pozicijama u međunarodnim tvrtkama (Kaufland, Generali, Basler), a trenutačno radi samostalno i s renomiranim inozemnim partnerima na brojnim projektima u Hrvatskoj i u inozemstvu. Magistrirao je 2005. na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, 2006. završio je Controlling Stufenprogramm na austrijskom Controller Institutu u Beču te položio ispit za diplomiranog financijskog kontrolera, a 2012. je doktorirao na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Također se školovao na poslovnoj školi IEDC Bled School of Management i na Horváth Akademie u Njemačkoj. Međunarodno je certificirani HICHERT®IBCS konzultant i trener te certificirani konzultant partner za IBCS certificirana informatička rješenja za izradu profesionalnih poslovnih izvještaja i prezentacija prema HICHERT®IBCS standardima. Pripremio je međunarodne kontroling standarde za Hrvatsku te je kao jedini suradnik koji nije iz njemačkog govornog područja bio član međunarodnog projekta (Njemačka, Švicarska, Austrija, Hrvatska) za prepoznavanje i poboljšanje kontroling standarda u poslovnoj praksi poduzeća. Također je jedini koautor, koji nije iz njemačkog govornog područja, međunarodnih standarda kontrolinga „Standards im Controlling“ (njemačko izdanje). Autor je brojnih certificiranih edukacijskih programa za kontroling, financije i menadžment te urednik časopisa za poslovnu praksu „Kontroling, financije i menadžment“ i knjiga „Najnoviji trendovi u kontrolingu“, „Instrumenti kontrolinga“ „Menadžment i kontroling“. Voditelj je radne grupe ICV Croatian Adriatic Region, međunarodne udruge kontrolera ICV – Internationaler Controller Verein, koja je regionalno orijentirana i fokusirana na teme poboljšanja i postizanja izvrsnosti u poslovanju poduzeća različitih industrija. Ovlašteni je interni revizor za banke, financijske institucije i informacijske sustave te certificirani konzultant Mreže konzultanata HAMAG-BICRO-a za područja: poslovnog planiranja, financija, organizacije i poslovnog upravljanja. Lokalni je konzultant Europske banke za obnovu i razvoj - EBRD. Veći broj godina je kao viši predavač predavao na AACSB akreditiranoj poslovnoj školi, a među brojnim fakultetima i poslovnim školama predaje i u Njemačkoj na ESB Business School u Reutlingenu. Također vrlo često predaje na otvorenim i in-house edukacijama u Hrvatskoj i inozemstvu.

Dražen Oreščanin
 

mr. sc. Dražen Oreščanin jedan je od osnivača tvrtke Poslovna Inteligencija gdje radi od 2001. na pozicijama Direktora strategije i razvoja i Predsjednika Uprave. Odgovoran je za razvoj novih tržišta te uvođenje novih tehnologija i metodologija. Svoja prva iskustva u području sustava za skladišta podataka i poslovne inteligencije stječe u Zagrebačkoj banci gdje je sudjelovao na brojnim projektima razvoja aplikacija za ocjenu kreditnog rizika i upravljanja rizikom te na projektu razvoja sustava za izvještavanje od 1994. do 1998. godine na poziciji stručnog suradnika i voditelja službe. Nakon toga odlazi u Grupaciju Kaptol banke gdje je podpredsjednik za informacijsku tehnologiju. Od 2000., kao Zamjenik direktora Sektora informatike odgovoran je za operativno upravljanje segmentima informacijskog sustava Agrokora. Napisao je i objavio više znanstvenih i stručnih radova te je redovni sudionik i predavač na stručnim konferencijama u Hrvatskoj i regiji.

Nikola Cvjetković
 

mr. sc. Nikola Cvjetković, CFO, član Uprave, AWT International d.o.o.
Posjeduje višegodišnje radno iskustvo u području financija, financijske analize i kontrolinga. Tijekom svoje karijere vodio je brojne projekte, a među značajnijim su uvođenje kontrolinga u poduzeće, projekt implementacije Business Intelligence sustava te projekt nadogradnje ERP sustava.
Magistrirao je 2007. godine na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smjer Financije poduzeća na temu procjene vrijednosti poduzeća. Kao gost predavač drži predavanja na raznim fakultetima, poslovnim školama i konferencijama.
 

Tanja Pureta
 

mr. spec. Tanja Pureta, prof. psih. je magistrica psihologije, specijalistica organizacijske i industrijske psihologije (Odsjek za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu), certificirana NLP trenerica i HNLP coach (individualno savjetovanje). Nositeljica je brojnih certifikata poslovnih treninga pohađanih u zemlji i inozemstvu (područja organizacije, upravljanja ljudskim resursima, menadžmenta i marketinga). Od 2002. vlasnica je i direktorica poduzeća "Ramiro", koje se bavi pružanjem konzultantskih usluga na području upravljanja ljudskim resursima i organizacijskim razvojem (odabir kadrova, procjena zaposlenika u razvojne svrhe), usavršavanja poslovnih vještina (komunikacijske vještine, vještine rukovođenja, vještine za kreativno rješavanje problema, razvoj emocionalne inteligencije i sl.) te savjetovanja u unapređenju uspješnosti poslovanja organizacije (teambuilding aktivnosti, procjena i usavršavanje menadžmenta, individualno savjetovanje i usavršavanje, medijacija, facilitacija).